De lange levensduur van een Tapis vloer

Een Tapis vloer is een vloer die nog op traditionele wijze gelegd wordt. Dit kan in visgraat patroon of in vlechtpatronen. Of beter: u legt Tapis in vrijwel elk denkbaar en gewenst patroon. Met deze vloer krijgt u dus écht uw droomvloer. Nog een voordeel van Tapis is het feit dat het in vrijwel alle denkbare soorten hout beschikbaar is en dat het ook al uitstekend te combineren is met vloerverwarming. De vloer is buitengewoon solide en is in ruim veertig verschillende houtsoorten leverbaar. Ook de lange levensduur van deze vloer is opmerkelijk.
 

Naadloos, op maat en conform wensen

 
Kenmerkend voor dit type vloer is het ontbreken van mes- en groefverbindingen. Het hout wordt als het ware koud aan elkaar gelegd, nadat wel eerst een solide ondervloer is aangebracht. Deze ondervloer- van bijvoorbeeld spaanplaat- wordt op de bouwvloer vastgemaakt. Vervolgens worden de houtstroken op de ondervloer genageld en gelijmd. Ligt de vloer er eenmaal in, dan wordt de vloer in elk geval eerst geschuurd. Ook de amper voor het blote oog zichtbare gaatjes, veroorzaakt door spijkertjes, worden gestopt en de Tapis vloer wordt tenslotte afgewerkt met lak of olie. Het resultaat is een vloer die volledig voldoet aan uw wensen, een vloer die volledig op maat gemaakt is en die bovendien naadloos is en buitengewoon stevig op uw vloer ligt. 
tapis
tapis

Uitstekend geschikt voor vloerverwarming

De vloer ligt zo vast als een huis. Doorgaans zijn deze vloeren prima te combineren met vloerverwarming. Belangrijk, want vloerverarming is aan een opmars bezig vanwege onder meer het besparen van energie en de mate van comfort. Daarom ook zie je steeds vaker vloerverwarming in nieuwbouwprojecten, terwijl vroeger vooral statige monumentale panden met vloerverwarming uitgerust waren. Er zijn overigens wel houtsoorten die minder geschikt zijn zoals Maple of Jatoba. Dit komt doordat deze houtsoorten harder zijn en hierdoor dus minder geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Weinig tot géén rendementsverlies

In z’n algemeenheid is deze vloer echter buitengewoon geschikt voor vloerverwarming vanwege de geringe dikte en dientengevolge heel weinig verlies van rendement. Laat u dus altijd door ons adviseren als u een dergelijke parketvloer in combinatie met vloerverwarming wilt. Belangrijk aspect bij deze combinatie is overigens wel de mate van luchtvochtigheid. Als er volop gestookt wordt, zal het hout krimpen. Om al te veel krimp te voorkomen is een luchtbevochtiger van essentieel belang. Ook over deze luchtbevochtiger weten onze specialisten echt alles. Vraag dus naar de voor uw vloer ideale luchtbevochtiger als u dit type vloer aanschaft. Onze vakmensen helpen u graag en deskundig verder.

Houttapijt kan tot wel een eeuw mee

Een andere naam voor deze vloer is overigens houttapijt. Dit houttapijt kan tot wel een eeuw mee, dit vanwege het feit dat de vloer prima meerdere keren te schuren is. Vanwege de kenmerken en zeker vanwege de manier waarop de vloer gelegd wordt, geldt deze vloer als uitermate stabiel. Onder normale omstandigheden zal de vloer ook amper op normale verschillen in luchtvochtigheid reageren. Zoals gesteld dient de vloer na het leggen en schuren goed afgewerkt te worden. Dit kan op verschillende manieren, ook nu bepaalt u welke wijze van afwerking u wilt voor uw vloer. Voor het voegen van de vloer wordt overigens veelal gebruik gemaakt van kit en houtstof.

Tapis; een buitengewoon veelzijdige vloer

Tapis is dus buitengewoon veelzijdig. U kiest net zo eenvoudig voor een visgraatpatroon met eventueel bies en band, maar net zo goed laat u uw Tapis vloer in Weense of Hongaarse punt leggen. Ook blokkenpatronen of een door u zelf ontworpen patroon behoren tot de mogelijkheden bij dit type vloer. Dit type vloer is niet alleen wat betreft het patroon veelzijdig, dit geldt ook voor de keuze voor het soort hout. Tapis is er in zeker veertig verschillende soorten hout. Een visgraat vloer is dus een unieke vloer, met een geheel eigen karakter.

tapis
tapis

Raadpleeg onze specialisten

Een Tapis vloer koop je voor uw leven. U bepaalt zelf het soort hout en het patroon. De vloer is onderhoudsarm en ziet er na schuren – dit mag in tegenstelling tot andere vloeren vake dan een keer- weer als nieuw uit. Ontwerp zelf een patroon, bepaal de afwerking en u doet een leven lang met uw droomvloer. Ons team van specialisten is op de hoogte van de mogelijkheden en bovendien in staat de vloer op de juiste wijze te leggen.

Advies op maat in de showroom in Utrecht of op locatie

Zoals u heeft kunnen lezen is het leggen van een tapis visgraat vloer een specialistische klus en zijn er vele keuzes mogelijk. Graag adviseren wij u in onze showroom over de mogelijke houtsoorten zoals Eiken, Afzelia, etc. Tijdens het genot van een kopje koffie of thee laten wij stalen zien van diverse breedte maten, diktes, patronen en houtsoorten. Zo kunnen we samen tot de beste en mooiste keuze komen voor uw tapis visgraat vloer.

Wilt u liever dat wij bij ú langskomen om de stalen te bekijken, dan kan dit natuurlijk ook! u kunt eenvoudig telefonisch een afspraak met ons maken of het contactformulier invullen. Wij hebben een mobiele showroom met tapis visgraat stalen zodat u een duidelijk beeld heeft van hetgeen er mogelijk is. Geïnteresseerd? Neem dan direct contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!