DE VISGRAAT VLOER

Visgraat Vloer Specialist in Regio Utrecht Sinds 1992

DE VISGRAAT VLOER

Visgraat Vloer Specialist in Regio Utrecht Sinds 1992

Visgraat vloer

Hoewel je het bij het horen van de naam wellicht niet meteen zou denken, staat een visgraat vloer voor een vloer met uitstraling. Een visgraat vloer herken je uit duizenden vanwege vooral het schuin lopende patroon waarin de vloer gelegd is. Dat én de afwerking, het soort hout en het patroon maken van een visgraat vloer een unieke, charmante en prachtige vloer. Vanwege de genoemde kenmerkende eigenschappen zorgt een visgraat vloer altijd voor een dynamische uitstraling.

Niet voor niets is dit type vloer al langere tijd bijzonder populair. Een visgraat vloer is een bijzondere vloer, mits de vloer op de juiste wijze gelegd is. Bij ons vindt u niet alleen de mooiste vloeren, ons ervaren team is bovendien in staat om de vloer te plaatsen en u advies te geven over hoe u uw vloer zo lang mogelijk in de beste conditie kunt houden.

Verscheidenheid aan visgraat vloeren

Overigens is de visgraat vloer er in tal van verschillende uitvoeringen. Bovendien is het van belang of je kiest voor een visgraat vloer in een kleine of wat grotere ruimte. De vloeren zijn er in verschillende uitvoeringen en zowel in de klassieke of juist als strakke variant verkrijgbaar. Een dergelijke vloer overigens niet per definitie duur. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren waaronder bijvoorbeeld de dikte van de vloer en het soort hout waarvoor u kiest.

Visgraat Vloer
Visgraat Vloer

Visgraat vloer in Optimale conditie

Een vloer met visgraat patroon vraagt om specialistisch inzicht. Experts die je helpen bij het maken van de juiste keuze én die de vloer op ambachtelijke wijze leggen. Wij hebben deze specialisten in huis. Als geen ander weten zij hoe u uw vloer zo lang mogelijk in optimale conditie houdt. Dit kan door bijvoorbeeld een slijtvaste laklaag aan te laten brengen. Kiest u daar voor, dan weet u zich verzekerd van een onderhoudsarme visgraat voer, die erg lang mooi blijft. Een visgraat vloer welke vakkundig is behandeld met lak kan wel meer dan 10 jaar mee.

Uitstraling van een traditionele visgraat vloer

Het is prima mogelijk om uw prachtige, nieuwe houten vloer – wel afhankelijk van het soort hout dat u kiest- te laten oliën, roken of stomen. Over de houtsoort gesproken, het soort hout is toch al erg belangrijk bij de uitstraling van de vloer. Onze vakmensen zullen u het verschil in uitstraling laten zien tussen een visgraat vloer van licht en van donker eikenhout. Belangrijk voor de uitstraling is ook zowel de lengte als de breedte van de verschillende vloerdelen. Wij bieden u de kans om die uitstraling te kiezen die precies bij u en uw woning past.

U bent van harte welkom bij ons in de showroom. Wanneer u geniet van een heerlijk kopje koffie, tonen wij de mogelijkheden van de houtsoorten en vloersoorten, kleuren en variaties. Zo kunt u voelen en proeven naar welke visgraat vloer uw gevoel het meeste uit gaat.

Het leggen van de visgraat vloer

U zou een vloer met visgraat best zelf kunnen leggen. Maar: wie het beste resultaat wil, die laat de visgraat vloer leggen door specialisten. Het leggen van een dergelijke vloer is een vak apart en vraagt om specifieke kennis en vaardigheid. Alleen al het meten van de vloer is een lastig karwei waarbij je nadrukkelijk rekening dient te houden met de lengte en breedte van het hout, terwijl ook de gekozen ondervloer een voorname rol speelt. Zelfs specialisten zien het leggen van de vloer telkens weer als een uitdagende klus. Voor het beste resultaat laat je de vloer dus leggen door ervaren en gespecialiseerde vakmensen, alleen dan komt uw vloer namelijk volledig tot z’n recht. Als u besluit toch zelf de uitdaging aan te gaan, dan zijn onze specialisten uiteraard bereid u uit te leggen hoe u te werk moet gaan.

De vloersoorten: Lamel, multiplank, massief of tapis

Naast dat er verschillende patronen mogelijk zijn zoals de hongaarse punt en de weense punt zijn er ook diverse houtsoorten mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een lamel visgraat welke bestaat uit 3 lagen hout waarbij de toplaag massief is. Ook zijn er multiplank visgraat vloeren welke bestaan uit: een toplaag van hout welke is verlijmt op een laag van een uit berkenhout bestaande multiplex. Een andere fraaie uitvoering is de massieve plank. De naam zegt het al, massief. Het is plank van massief hout bijvoorbeeld van eiken hout. Een tapis visgraat is een massieve plank van 6,2mm of 8,0mm welke word verlijmt en vernageld op eiken mozaïek broodjes of op een spaanplaat ondervloer.   

Visgraat Vloer
Visgraat Vloer

Visgraat vloer met vloerverwarming

Een visgraat vloer is prima te  combineren met heerlijke, comfortabele vloerverwarming. Een geruststellende gedachte, want vloerverwarming wordt vaker en vaker toegepast om zuiniger met energie om te gaan. Dat is ook precies de reden dat steeds meer nieuwbouw woningen aangelegd worden met een voor een houten visgraat vloer geschikte vloerverwarming installatie. Het combineren van uw nieuwe vloer met vloerverwarming is dus een prima optie, alleen al vanwege het feit dat mensen het heerlijk vinden om de schoenen uit te doen. Dat betekent dat uw vloer er veel langer als nieuw uitziet. Ook over dit onderwerp helpen wij u uiteraard graag verder, want ook de combinatie visgraat vloer en vloerverwarming vergt weer specialistische kennis. Het is immers bekend dat hout ‘werkt’ als er sprake is van temperatuurswisselingen. In principe is iedere visgraat vloer toepasbaar op een vloerverwarmingssysteem, juist vanwege de lage weerstand die deze vloer kenmerkt. Visgraat vloeren laten daardoor extra veel warmte door, waardoor het effect is zoals de vloer zelf: fantastisch en uniek. Iedere houtsoort heeft zo zijn voor en nadelen, wij adviseren u hier graag over. het is immers van groot belang dat de juiste ondervloer, houstsoort en vloersoort worden gekoppeld aan het door u gekozen vloerverwarmingssysteem.  Voorbeelden hiervan hebben wij vollop aanwezig bij ons in de showroom in Utrecht.

Eikenhout: QFQ, Premier, 1 Bis of Rustiek eiken

Sortering Rustiek

Rustiek: Sortering waar kleine tot grote noesten in voor komen, daarnaast kan er kleurverschil zitten in het hout. Heeft geen kieren of gaten in de plank. Voor een rustieke en intense uitstraling.