De beeldbepalende Houten visgraat vloer

Niets is mooier dan een houten visgraat vloer. De lamellen in visgraat vorm, geschikt voor indrukwekkende monumentale panden maar zeker ook gewoon in uw woning; ze stralen warmte en sfeer uit. Een houten visgraat vloer is beeldbepalend, warm en is een vloer met een unieke uitstraling. Een visgraat vloer ademt klasse uit en biedt tal van toepassingsmogelijkheden en variaties. De unieke vloer is daarnaast prima te gebruiken in combinatie met vloerverarming.

Stevigheid van de visgraat vloer

Een houten vloer in visgraat patroon bestaat uit stroken hout die tegen elkaar geduwd worden en aan een harde ondervloer vast gelijmd worden. Het verlijmen zorgt voor de kenmerkende stevigheid. Een houten visgraat vloer schaf je aan in diverse diktes, breedtes en lengtes hout. De visgraat vloer is nadrukkelijk met de tijd mee gegaan. Daarom is deze ook prima te combineren met vloerverwarming. Dit is een wijze van verwarmen die nadrukkelijk aan populariteit wint vanwege onder meer de reducering van de energienota.

Houten Visgraat Vloer
Houten Visgraat Vloer

Combineren met vloerverwarming

De uitstraling, de veelzijdigheid en het feit dat de visgraat vloer prima te combineren is met vloerverwarming maken van deze vloer een erg populaire vloer. U koopt een buitengewoon solide vloer waar u erg lang plezier van heeft, zeker als u de vloer door onze vakmensen laat leggen en de vloer goed onderhoud.

Afwerking van een houten visgraat vloer

Een visgraat vloer is tegenwoordig het best te vergelijken met lamel parket. De houten lamellen koop je in diverse afmetingen en diktes en de hedendaagse visgraat vloer van hout is iets groter. Deze wordt zelden afgewerkt met een toplaag van rustiek of robuust eikenhout. U maakt het verschil met uw visgraat vloer met name door de manier van afwerken. Afwerken kan op verschillende manieren, onder meer met olie, in moderne kleuren of juist naturel. U geeft de houten visgraat vloer een meer authentieke uitstraling door uw vloer te laten roken. Wat betreft de afwerking zijn de mogelijkheden echt legio. Onze specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Goed onderhoud

Uiteraard verdient een houten visgraat vloer het om goed onderhouden te worden. Behalve voor de vloer zelf, koopt u bij ons ook speciale onderhoudsets. Deze zijn specifiek geschikt voor een visgraat vloer. Net als andere vloeren zullen de veel belopen stroken uiteraard slijtage gaan vertonen en kunnen elementen van buitenaf eveneens voor slijtage zorgen. Het is dus zaak daar goed mee om te gaan en uw vloer regelmatig met de onderhoudssets te behandelen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de visgraat vloer.

Voor het beste advies

Behalve ons enorme aanbod aan vloeren met visgraat patronen, geven wij u ook graag advies over zaken als de afwerking en het onderhoud van de vloer, evenals de materiaalkeuze. Ook als u besluit de vloer toch zelf te gaan leggen, helpen wij u graag op weg. Omdat de levensduur van een houten visgraat vloer- mits goed onderhouden- erg lang is, zou het erg jammer zijn dat de vloer niet op de juiste wijze gelegd wordt. Voor het goed leggen van dit type vloer is kennis en ervaring nodig, al is het leggen van een visgraat vloer zelfs voor onze ervaren parketteurs telkens weer een uitdaging. Wij geven u graag een vakkundig advies zodat u exact die vloer krijgt zoals u die voor ogen heeft.

Houten Visgraat Vloer