De mogelijkheden van een eiken visgraat vloer

Een eiken visgraat vloer staat voor klasse en stijl én zeker ook voor duurzaamheid. Bovendien is de eiken visgraat vloer er in tal van verschillende uitvoeringen. En dus is er altijd een eiken visgraat vloer die perfect bij u en uw huis past. De toepassingsmogelijkheden van deze vloer zijn indrukwekkend. Wij leveren echt maatwerk als het gaat om het kiezen van een eiken visgraat vloer en helpen u graag in de zoektocht naar uw droomvloer.

Fraai en praktisch

Behalve de uitstraling van een eiken vloer, is het ook nog eens een heel praktische vloer. Zo kan de vloer prima gecombineerd worden met vloerverwarming, een manier van verwarmen die duidelijk in opmars is vanwege ook de besparing op de energienota. Een eiken visgraat vloer kan ook geluid reducerend gemaakt worden, ideaal als u in een gehorig appartement woont. Het geluid reducerende effect wordt bewerkstelligd door te kiezen voor een speciale ondervloer die tot wel 10 dB minder geluid kan zorgen. Hierdoor kunt u ook wanneer u in een appartement woont en te maken heeft met buren genieten van een prachtig visgraat parket. Uiteraard adviseren wij u graag over alle mogelijkheden. Laar u u adviseren door een echte specialist en ga voor zekerheid en kwaliteit.

Vloer met een ‘geleefde’ uitstraling

Een visgraat vloer is een perfecte vloer om geheel naar eigen wensen te bewerken. Daarom ook zijn er zoveel verschillende uitvoeringen van deze vloer beschikbaar. Zo is er de populaire basis visgraat vloer. Deze vloeren zijn (glad) geschuurd en afgewerkt met olie of lak. Een eiken vloer kun je desgewenst ook prima ouder laten lijken. De vloer krijgt dan een zogenaamde ‘geleefde’ uitstraling. Daarom lijkt het er op alsof de vloer al vele jaren in je woning ligt. Ook zeer bijzonder is een gerookte vloer. De visgraat vloer van eikenhout wordt dan in de basis wat donkerder gemaakt. Automatisch wordt de nerf van het eikenhout dan iets meer uitgelicht. Het roken van de vloer voorkomt bovendien dat uw vloer snel geel wordt. Roken is een van de meest populaire manieren om een eiken visgraat vloer te bewerken.

eiken visgraat vloer
eiken visgraat vloer

Fijn bezaagd

De visgraat vloer kunt u eveneens laten borstelen. Door te borstelen wordt de zachtere kern van het materiaal weggeborsteld en blijft de hardere kern zitten. Resultaat is opnieuw een vloer met een ‘geleefde’ uitstraling. Ook nu zullen mensen die bij u op bezoek komen denken dat de vloer al heel lang ligt, terwijl dit in werkelijkheid toch heel anders is. Het stomen van een eiken visgraat vloer zorgt voor een structurele verkleuring. U kunt ook kiezen ook kiezen voor een vloer die fijn bezaagd is. Een aanrader, zeker als u houdt van een vloer met een robuuste uitstraling. Bij een fijn bezaagde vloer lijkt het alsof de visgraat stroken pas onlangs gelegd zijn.

Ook heel fraai: het walvisgraat patroon

Eiken visgraat vloeren zijn eveneens beschikbaar met walvisgraat patroon. Een dergelijk patroon is perfect als u een wat grotere ruimte met een eiken vloer wilt verfraaien. In de grotere ruimte komt dit patroon namelijk uitstekend tot zijn recht. Ander voordeel is dat dit specifieke patroon wat eenvoudiger zelf te leggen is dan andere varianten van een vloer met visgraat patroon. Een walvisgraat vloer kan soms namelijk rechtstreeks op de ondervloer verlijmd worden.

Laat uw eiken vloer leggen

Over leggen gesproken, dat kunt u als u besluit voor een visgraat vloer te gaan – in welke variant dan ook- beter aan echte specialisten overlaten. U krijgt namelijk te maken met linker- en rechter vloerdelen en moet een hartlijn maken en bewaken. De hartlijn is de basis voor het leggen van de gehele vloer. Het leggen van een eiken visgraat vloer is werk dat altijd opperste concentratie vraagt. Niet voor niets zien onze specialisten het leggen van een visgraat vloer telkens weer als een uitdaging. Vanwege de specifieke kennis van de materialen en de werking van hout, weten onze vakmensen hoe ze uw droomvloer moeten leggen. Hun ervaring doet de rest.

Advies inwinnen

Mocht u toch besluiten de vloer wel zelf te leggen, vraag een van onze medewerkers dan om advies, zoals u voor wijze raad over alles wat met een eiken visgraat vloer te maken heeft bij ons terecht kunt. Wij hebben een groot aanbod eiken visgraat vloeren voor u en helpen u door te kiezen voor de juiste afwerking om uw droomvloer te creëren. Bovendien krijgt u advies over hoe u de vloer in conditie houdt. Mits goed onderhouden en goed gelegd kan deze vloer bijzonder lang mee. Ook dat maakt deze vloer zo bijzonder.