Visgraat vloer schuren: voor een zo goed als nieuwe vloer

Laat uw visgraat vloer schuren door een specialist met 27 jaar ervaring. U kent het wel, ineens ziet u slijtage plekken op uw visgraat vloer. Plotseling ontwaart u zwarte plekken, veroorzaakt door vocht en als u goed kijkt ziet u ineens ook beschadigingen en krassen. Het is gedaan met uw visgraat vloer, u moet een nieuwe vloer aanschaffen. Denkt u. Niets is echter minder waar, want uw visgraat vloer schuren kan de perfecte oplossing zijn. Sterker nog: door de schuurwerkzaamheden kan de vloer er weer zo goed als nieuw uit komen te zien.

Slijtage is niet te voorkomen

Dat de vloer op den duur aan slijtage onderhevig is, is niet te voorkomen. Wat u wél kunt doen is dat u de visgraat vloer vaker controleert en slijtage en zwart vochtplekken eerder signaleert. Want voor alle beschadigingen geldt dat hoe eerder u ze ontdekt hoe beter ze te behandelen zijn. Bovendien bent u dan ook voordeliger uit. Neem bij het vermoeden van slijtage, vochtplekken én vlekken gerust eens contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken voor het vakkundig schuren en behandelen van uw visgraat vloer. Wij komen altijd vrijblijvend bij u langs op locatie om te vloer te inspecteren. Aan de hand van de bevindingen geven wij u een vakkundig advies. Na ons bezoek ontvangt u een scherpe en helder offerte van ons. Ook zijn wij 7 dagen in de week bereikbaar voor advies omtrent het visgraat vloer schuren. Wij zijn u graag van dienst.

visgraat vloer schuren
visgraat vloer schuren met kantenschuurmachine

Visgraat vloer schuren

Vaak is visgraat vloer schuren dé oplossing tegen de genoemde problemen, iets dat we al aangeven op het moment dat u contact met ons opneemt. Door onze ervaring en specifiek te vragen naar het soort hout, de legvorm en te vragen of er sprake is van een zwevende of een vaste vloer krijgen we al een heel aardig beeld van de staat van uw vloer. We geven dan ook meteen een indicatie van de kosten. Als u met dit bedrag kunt leven, dan plannen we meteen een afspraak in. Wat volgt is een vloerinspectie door een van onze ervaren en deskundige parketteurs die daarna eerlijk advies uitbrengt over de behandelmethoden. Uiteraard wordt daarbij altijd rekening gehouden met uw (on)mogelijkheden. Doorgaans komen we er prima samen uit en maken we een plan van aanpak om uw vloer weer als nieuw te maken.

Behandelen met olie, lak of hardwax

Tijdens de inspectie kijkt onze parketteur overigens naar zaken als de houtsoort, de afwerking van de vloer en wordt ook nagegaan of de vloer al eens eerder is geschuurd, terwijl ook de dikte van de toplaag nauwkeurig gemeten wordt. Ook de wijze van afwerken wordt bekeken en meegenomen in het plan van aanpak. Daarnaast zal onze parketteur u altijd wijze op de voordelen van bijvoorbeeld het gebruik van olie of was, nadat de visgraat vloer geschuurd is. Oliën en Waxen bieden een extra beschermende werking.

Stofvrij Schuren

Uiteraard schuren we stofvrij uw voer en vullen we ook de gaatjes die in uw vloer zijn ontstaan. Hoeveel schuuretappes nodig zijn, is sterk afhankelijk van de staat van de vloer Dus nogmaals de tip om vroegtijdig aan de bel te trekken om zo een hogere rekening te voorkomen. Na het visgraat vloer schuren kun je uw visgraat vloer laten lakken of je laat de vloer in de wax of olie zetten. Kiest u voor lakken, dan zal de vloer overigens eerst nog gepolijst moeten worden omdat anders de lak nooit helemaal egaal verdeeld kan worden.

Droogtijd

Weet dat de vloer na een behandeling vaak tenminste een dag moet drogen. Soms mag een vloer ook een bepaalde periode niet gereinigd worden, maar dit zal onze ervaren parketteur allemaal met u doornemen, zoals hij u ook tips zal geven waardoor u de vloer langer in topconditie houdt. Denk hierbij aan het gebruik van viltjes onder stoelen en tafels en inloopmatten bij de deuren om zo zand en steentjes buiten de deur te houden.

visgraat vloer schuren en oliën