Een visgraat vloer leggen is werk voor echte specialisten

Vakwerk. Die term is zonder meer van toepassing op een visgraat vloer leggen. Is het leggen van een houten vloer doorgaans al een behoorlijk complexe klus, een visgraat vloer leggen vraagt al helemaal om vakwerk. Toegegeven, door het toepassen van innovaties als beter materiaal is het leggen van een visgraat vloer met de jaren wellicht iets minder complex geworden, nog steeds is het echt werk voor specialisten. Zeker als u alleen tevreden bent met het allerbeste resultaat.

Diverse Vloersoorten

Er bestaan diverse vloersoorten in de visgraat familie. Zo zijn er bijvoorbeeld de; lamel, multiplank, massief en de meest ambachtelijke visgraat, de tapis. iedere vloersoort heeft zo haar unieke eigenschappen. Zo zijn er voor elk voor en nadelen te benoemen. Het belangrijkste hierin is dat u de vloersoort bepaald aan de hand van uw behoeften. Heeft u bijvoorbeeld vloerverwarming? Heeft u de wens uw visgraat vloer een leven lang mee te laten gaan? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, als specialist in het het leveren en leggen van visgraat vloeren kunnen wij als geen ander invulling geven aan de wensen die u heeft. Een visgraat vloer leggen is immers iets wat niet tot de dagelijkse kost behoord.

visgraat vloer leggen
eiken visgraat vloer leggen

Visgraat vloer leggen: kennis en ervaring is een vereiste

Nog steeds proberen mensen die een visgraat vloer gekocht hebben de vloer zelf te leggen. Soms lukt dit, vaker niet. Of niet helemaal goed. Het aanleggen van een visgraat vloer vraagt specifieke kennis van het materiaal en toch ook wel een dosis ervaring. Behalve dat wij tal van verschillende vloeren met visgraat patroon aanbieden, mogen wij onszelf na 27 jaar ervaring ondertussen ook echt specialist noemen op het gebied van het leggen van een visgraat vloer. Onze specifieke kennis van het product en de jarenlange ervaring maken ons specialisten op het gebied van een visgraat vloer leggen.

De Werkwijze

Wilt u graag weten hoe ons team dit doen? Neem dan gerust eens telefonisch contact met ons op. Ook kunt u het contactformulier invullen of direct een offerte aanvragen. Wij adviseren u graag over de wijze van het leggen van de vloer in uw woning of bedrijfspand. Iedere woning is uniek en daarbij spelen ook omstandigheden rondom de ondervloer een rol. Wij komen altijd eerst vrijblijvend bij u langs om de ruimte te bekijken en in te meten. ook kijken we of er bepaalde voorzorg maatregelingen getroffen dienen te worden. Zo voorkomen we uitdagingen tijdens het leggen van de visgraat vloer en verassingen achteraf.

De linker- en rechter vloerdelen

De moeilijkheid van visgraat vloer leggen? Dat zit in verschillende aspecten. Dat zit bijvoorbeeld in de linker en rechter vloerdelen, die u steeds gescheiden dient te houden en ook afzonderlijk verpakt zijn. De moeilijkheid zit bijvoorbeeld ook in de hartlijn die u in de ruimte bepaalt. De hartlijn loopt in de meeste gevallen centraal door de te leggen ruimte, daar waar vloerdelen het langst en ononderbroken door kunnen lopen. Om de hartlijn duidelijk zichtbaar te maken, wordt vaak een touwtje over de vloer gespannen. Op die hartlijn legt u de eerste baan met delen in het bekende visgraatpatroon. Maar daarmee bent u er nog (lang) niet.

Het Leggen

U legt dan namelijk het rechter vloerdeel (van de eerste baan) met de punt onder het gespannen touw, om daarna een linker vloerdeel in de groef van het rechtervloerdeel te plaatsen. Uiteraard ligt ook de punt van het rechter vloerdeel onder de hartlijn. U ziet dan dat de eerste V gelegd is. De genoemde handelingen blijft u uitvoeren en herhalen tot er een complete baan ligt. U neemt dus telkens de hartlijn als basis. Als u de hartlijn als basis aanhoudt, komt de vloer namelijk altijd recht te liggen. Is het u gelukt om een baan te maken, geef dan de lijm de tijd om uit te harden. Ga dus niet meteen door. Uiteraard zijn er naast deze voorbeelden nog meer aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Vandaar dat het zelf leggen van de visgraat niet verstandig is. Laat uw visgraat vloer vakkundig leggen en neem vrijblijvend contact op.

lamel visgraat vloer leggen
patroon visgraat vloer leggen

De vloer heeft ruimte nodig om uit te zetten in in te krimpen

Overigens is de eerste baan die u legt ook meteen de meest belangrijke baan bij visgraat vloer leggen. Ligt de eerste baan namelijk goed, dan zal de rest van de vloer ook goed gelegd worden. Gaat het bij de eerste baan al mis, dan zal de vloer er nooit optimaal in komen te liggen. Na die eerste baan worden de overige banen vastgelegd aan de eerste basisbaan. Dit doet u heel voorzichtig.Het kan namelijk gebeuren dat u door het vastleggen van andere banen aan de eerste baan, die baan iets verschuift.

Controleren

Het steeds controleren van de hartlijn is dus een vereiste. Lukt dut allemaal, dan blijft u uiteindelijk zitten met openingen waar geen hele planken geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld rondom de vloer en bij zogenaamde obstakels. Voor die plekken moeten planken op maat gezaagd worden. Leg de vloer nooit te strak tegen de muur en andere obstakels. Uw vloer moet namelijk wel de ruimte krijgen om uit te kunnen zetten en in te kunnen krimpen. Dit gebeurt door vocht en temperatuurwisselingen.

Laat uw visgraat vloer leggen door onze specialisten

Het is echt zonde om een schitterende visgraat vloer niet op de goede wijze te plaatsen in uw huis, want alleen als uw vloer goed gelegd wordt, is het die warme, sfeervolle vloer met uitstraling. Omdat elke ruimte anders is, is een visgraat vloer leggen zelfs voor onze toch bijzonder goede en ervaren parketteurs een klus die in opperste concentratie en met scherpte en volledige focus uitgevoerd dient te worden. Een visgraat vloer leggen vraagt de juiste techniek, vraagt inzicht en concentratie en vraagt kennis van het gebruikte materiaal. Wie écht voor kwaliteit gaat en lang wil genieten van een visgraat vloer, die laat de vloer leggen door onze professionals. Alleen dan bent u namelijk echt verzekerd van het best denkbare resultaat.

Vrijblijvend contact opnemen

Neem vrijblijvend contact op met onze visgraat vloeren adviseur, wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar, ook telefonisch. Wens u liever een afspraak te maken met ons in de showroom? De koffie staat voor u klaar. Wij hebben vele voorbeelden van vloersoorten, houtsoorten en patronen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van hetgeen er mogelijk is om de mooiste en beste visgraat vloer te laten leggen zoals u die voor ogen heeft. Samen realiseren wij uw wensen, zodat u jarenlang kunt genieten van een prachtige visgraat vloer.

visgraat vloer leggen eindresultaat